Atelierul a inceput cu Anemonele lui Luchian. Micii artisti au indragit mult aceasta tema, la fel ca si marele pictor. A urmat tema Peisaj care s-a transformat in studiu de pisica. Am pictat pisica pictorului si a iesit chiar foarte bine, desi nu a fost deloc usor. Apoi am pictat Peisaj in pasteluri. Pastelurile lor au iesit adevarate picturi, pline de culoare si de curaj. Ultima sedinta, vizita la muzeul Zambaccian unde am admirat lucrarile lui Tonitza, ale lui Luchian, Pallady,  dar si lalelele din curte si florile care abia apareau in lumina frumoasa a soarelui.

Ce am admirat foarte mult la copii a fost faptul ca au fost originali. Pentru noi conteaza foarte mult acest lucru. Desi sunt copii si experienta lor nu este mare, au transpus  cu cea mai mare naturalete trasaturile lor in modul de a picta. De-a lungul cursurilor, indiferent de tema, ei au avut stilul lor propriu. Am pus accent pe acest lucru pentru ca ei au avut in fata ca model reproduceri dupa tema discutata.

Darius este energic, el trebuie sa se manifeste repede fara multe cautari. Natalia este calma, culoarea ei este sincera si are un plan prestabilit.  Adina munceste mult, transpira mult, da tot din ea, tot ce poate si lucrarea ei e o simfonie. Emma la numai 4 ani are o expresivitate nemaipomenita in putinul timp rezervat rabdarii. Alexandra gandeste inainte, si fara nicio teama se exprima pur si simplu. Luca, dupa ce reuseste cu mult efort sa isi creeze o stare de concentrare, pune culoarea cu mult curaj si pentru el pictura este eliberatoare. Leti este deja “profesoara”. Stilul ei e in tuse vizibile,  compozitia bine gandita, culoarea sensibila in nuante pastelate. Am dat doar cateva exemple aici. A fost o placere sa lucram cu voi copii. Va doresc din suflet sa pastrati toata sinceritatea artistica pe care o aveti acum.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *