Tururi ghidate “Casele si muzeele artistilor moderni” din Bucuresti

Asociatia Pasi Spre Arta are placerea sa va prezinte casele din Bucuresti in care au locuit artistii din perioada moderna, parte din ele case muzeu, case atelier sau case apartinand colectionarilor.

Acest tur cuprinde vizitarea muzeelor de arta de mici dimensiuni din Bucuresti, dar care au o mare insemnatate cultural-artistica. De asemenea, vom prezenta si casele in care au stat vremelnic anumiti artisti, precum Luchian sau Brancusi.

Prezentarile se vor sustine in parcuri sau pe parcursul intregului traseu. Incercam sa redam atmosfera sfarsitului de secol XIX si inceput de secol XX, povestindu-le viata, explicand contributia artistilor, notiunile de limbaj plastic, prezentand influentele si caracteristicile generale.

 

Pentru a fi anuntati cand va fi urmatoarea excursie, va invitam sa dati Like la pagina noastra de Facebook. Tot acolo va asteptam cu orice intrebare legata de tururi.

Excursie “Pe urmele lui Nicolae Grigorescu”

este urmatoarea excursie tematica ce va avea loc pe 20 mai. Mai multe detalii gasiti si pe pagina facebook.com/pasisprearta.

REGULAMENT-DE-PARTICIPARE-IN-EXCURSII-1

Aici puteti vedea cum a fost.

Excursie “Pe urmele lui Brancusi”

Facem primii pasi pentru promovarea artistilor nostri mergand in locurile unde s-au nascut, au studiat sau au creat.
 
Propunem sa plecam in cautarea si descifrarea simbolurilor si influentelor in sculptura lui Constantin Brancusi pe urmatorul traseu:
 
– Bucuresti
– Horezu – Muzeul ceramicii de Horezu
– Targu Jiu – Ansamblul monumental “Calea Eroilor” – Masa tacerii, Aleea scaunelor, Poarta sarutului si Coloana infinitului
– Hobita – Casa memoriala Constantin Brancusi
 
“Din basmele poporului si scoartele oltenesti si-au luat zborul pasarile maiestre, intruchipandu-se in bronzurile si pietrele lui Brancusi. Cocosi si pesti rasar din motivele decorative ale strachinilor.”
 
Pe parcursul excursiei vom incerca sa aratam, prin diverse prezentari, ca pentru Brancusi sculptura inseamna simplificarea volumelor pana la esenta si forme primare, cu influente ale sculpturii traditionale romanesti, arhaice grecesti si sculptura neagra. Ii vom povesti viata fascinanta, vom prezenta operele cu cea mai asumata raspundere si documentare, totul intr-un cadru cat mai prietenos si accesibil.
 
Detalii organizatorice:
 
Pretul excursiei este 150 RON (transport si asistenta turistica); in pret nu sunt incluse intrarile la muzee sau alte obiective si masa de pranz.
 
Inscrierile si plata se pot efectua pana pe 7 noiembrie in contul deschis la Banca Transilvania, beneficiar ASOCIATIA PASI SPRE ARTA, IBAN RO21BTRLRONCRT0363654801. În cazul renunțării, suma platită nu se restituie. Suma se va returna integral daca numarul minim de turisti nu va fi asigurat.
 
Plecarea va avea loc din Piata Victoriei (parcarea de langa Muzeul Antipa) la ora 7:00. Pentru cei care vor intarzia nu ne vom asuma raspunderea.
 
Recomandarea si rugamintea este sa ajungeti mai devreme cu un sfert de ora, la 6:45. De asemenea, va recomandam sa va asigurati echipamentul corespunzator vremii si tinand cont ca vom lua pranzul la ora 14:00, va rugam sa va luati la pachet micul dejun.
 
Vom transmite cat mai curand detalii despre locatia unde vom lua pranzul in Targu Jiu.
 
Ne dorim sa prindem printre ultimele zile de toamna calduroase si sa incepem cu dreptul activitatile asociatiei noastre nou infiintata.
 
Ora de intoarcere va fi 21:30/22:00.
 
Persoana de contact Irina Anca Zarinschi
Telefon 0722 740 049
 
Va asteptam cu mare drag!